Waar ben je naar op zoek?

Duurzame oplossingen veehouderij

Ledverlichting, warmteterugwinning, zonnepanelen, mestverwerkingsinstallaties; duurzame oplossingen op het agrarisch bedrijf variëren van eenvoudig tot gecompliceerd. Welke duurzame maatregelen zijn interessant voor jouw bedrijf? En verdient de investering zich uiteindelijk terug?

Voor de ene boer is aangepaste wetgeving zoals het Energie Reductieplan de aanleiding om de bedrijfsvoering van zijn veehouderij te verduurzamen. De ander staat op het punt te investeren en wil dit liefst zo duurzaam mogelijk doen. Zeker bij nieuwbouw of verbouw van stallen komen energiebesparende maatregelen en milieu-investeringen om de hoek kijken. 

Advies in duurzame stallenbouw

Wat de aanleiding ook is, de specialisten van FarmConsult zetten voor jou de mogelijkheden op een rij. Afhankelijk van jouw wensen, verplichtingen, de technische én financiële mogelijkheden op jouw agrarische bedrijf dragen we duurzame oplossingen aan en denken we met je mee. Soms ook oplossingen waar je zelf nog niet aan gedacht had. Want onze mensen zijn goed thuis in de agrarische wereld en weten wat werkt in de praktijk. Desgewenst brengen we je in contact met verschillende leveranciers of helpen we je met de beoordeling van complexe offertes. Bij grote, complexe investeringen zoals mestverwerkingsinstallaties bieden we een handige beslisboom en begeleiding gedurende het hele traject tot aankoop. Natuurlijk kijken we altijd naar eventuele subsidiemogelijkheden of mogelijkheden voor een MDV-certificering.

Lagere kostprijs, prettig voor uw omgeving

Resultaat voor jou is enerzijds een duurzamer, agrarisch bedrijf waarmee je op termijn een scherpere kostprijs realiseert. Anderzijds een bedrijf met breder maatschappelijk draagvlak óf de mogelijkheid om te uit te breiden zonder jouw omgeving extra te belasten.

Meer info

Wil je weten welke duurzame oplossingen er voor jouw bedrijf zijn? Neem dan contact op met de specialisten van FarmConsult via ons contactformulier of bel 0573 28 89 89.