Waar ben je naar op zoek?

Duurzame oplossingen veehouderij

Ledverlichting, warmteterugwinning, zonnepanelen, mestverwerkingsinstallaties; duurzame oplossingen op het agrarisch bedrijf variëren van eenvoudig tot gecompliceerd. Welke duurzame maatregelen zijn interessant voor uw bedrijf? En verdient de investering zich uiteindelijk terug?

Voor de ene boer is aangepaste wetgeving zoals het Energie Reductieplan de aanleiding om de bedrijfsvoering van zijn veehouderij te verduurzamen. De ander staat op het punt te investeren en wil dit liefst zo duurzaam mogelijk doen. Zeker bij nieuwbouw of verbouw van stallen komen energiebesparende maatregelen en milieu-investeringen om de hoek kijken. 

Advies in duurzame stallenbouw

Wat de aanleiding ook is, de specialisten van FarmConsult zetten voor u de mogelijkheden op een rij. Afhankelijk van uw wensen, verplichtingen, de technische én financiële mogelijkheden op uw agrarische bedrijf dragen we duurzame oplossingen aan en denken we met u mee. Soms ook oplossingen waar u zelf nog niet aan gedacht had. Want onze mensen zijn goed thuis in de agrarische wereld en weten wat werkt in de praktijk. Desgewenst brengen we u in contact met verschillende leveranciers of helpen we u met de beoordeling van complexe offertes. Bij grote, complexe investeringen zoals mestverwerkingsinstallaties bieden we een handige beslisboom en begeleiding gedurende het hele traject tot aankoop. Natuurlijk kijken we altijd naar eventuele subsidiemogelijkheden of mogelijkheden voor een MDV-certificering.

Lagere kostprijs, prettig voor uw omgeving

Resultaat voor u is enerzijds een duurzamer, agrarisch bedrijf waarmee u op termijn een scherpere kostprijs realiseert. Anderzijds een bedrijf met breder maatschappelijk draagvlak óf de mogelijkheid om te uit te breiden zonder uw omgeving extra te belasten.

Meer info

Wilt u weten welke duurzame oplossingen er voor uw bedrijf zijn? Neem dan contact op met de specialisten van FarmConsult via ons contactformulier of bel 0573 28 89 89.