Waar ben je naar op zoek?

Presentaties en workshops

Ben je voorzitter van een studievereniging, een agrarische organisatie of een collectief van veehouders? Of ben je juist verbonden aan een agrarische opleiding of overheidsinstantie en op zoek naar een presentatie of verdieping op een specifiek onderwerp? De specialisten van FarmConsult delen graag hun kennis.

Kijk eens in de onderstaande lijst met onderwerpen waar we veel kennis over in huis hebben, wellicht staat er een thema bij dat relevant is voor jouw publiek. En staat jouw specifieke onderwerp er niet tussen, maar raakt het wel aan deze thema's? Neem dan gerust ook contact op. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn en dan maken we graag een presentatie op maat.

Gemeenschappelijk landbouwbeleid

akker

Het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (kortweg: GLB) is vernieuwd. De belangrijkste verandering is de komst van de ecoregeling en de verandering van de voorwaarden voor de basispremie. In deze presentatie lichten we toe wat het nieuwe GLB voor jou betekent. Welke stappen moet je zetten om aan de basisvoorwaarden en eco-regelingen te voldoen? Wat betekent dit voor jouw bouwplan? Wat kun je op korte termijn al doen om voor meer beloning in aanmerking te komen? Met praktijkvoorbeelden waarbij we de GLB-regels vertalen naar concrete bouwplanvoorbeelden laten we zien wat de mogelijkheden zijn voor het individuele bedrijf. 

Presentatie aanvragen

Verduurzamen, mestbewerking, energiebesparing

mestvergister

Is jouw studieclub op zoek naar mogelijkheden voor verduurzaming, mestbewerking of het nemen van energiebesparende maatregelen? En wil je meer weten over de techniek er achter of het rendement? Laat je dan inspireren in deze workshop. Deze kunnen we ook in de vorm van een excursie naar een voorbeeldbedrijf geven.

Presentatie aanvragen

KringloopWijzer

koe

Is jouw publiek op zoek naar inzichten in de mineralenkringloop op een melkveebedrijf? Of wil je weten wat praktische sturingsmogelijkheden zijn om de duurzaamheidskengetallen op een melkveebedrijf meer tot waarde te brengen? Laat je dan informeren in deze workshop over de KringloopWijzer. 

Presentatie aanvragen

Mestwetgeving en Kringlooplandbouw

mest

Mestboekhouding, bemestingsplan, derogatiebeleid: of je nu een extensief of intensief veehouderijbedrijf hebt, we hebben er allemaal mee te maken. Afhankelijk van de samenstelling van jouw publiek maken onze mestwetspecialisten een presentatie op maat. Dat kan gaan over actuele mestwetgeving of over het in kaart brengen van de mineralenstroom up jouw bedrijf, maar het kan ook een praktische workshop zijn over het opstellen van een effectief bemestingsplan. 

Presentatie aanvragen

Subsidies en fiscale mogelijkheden

zonnepanelen

Als je gaat investeren om te verbouwen, uit te breiden, verduurzamen of innoveren is het slim om gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden of fiscale voordelen. Onze subsidiespecialisten zet de opties voor je onder elkaar en leggen uit hoe de regelingen werken.

Presentatie aanvragen

Vergunningen en bestemmingsplannen

stal in aanbouw

Bij uitbreiden, verbouwen, legaliseren van bestaande situaties; in allerlei gevallen kun je te maken krijgen met het aanvragen van een omgeving/milieuvergunning en/of meldingen. Of speelt er in jouw gemeente een wijziging van bestemmingsplan? Welke kansen of beperkingen geeft dit voor de veehouderijen in deze gemeente? In deze workshop zetten we de stappen die je kunt ondernemen helder op een rij om dit goed aan te pakken.

Presentatie aanvragen

Presentatie of workshop voor jouw publiek?

Wil je een van deze presentaties aanvragen of liever een presentatie of workshop op maat? Misschien wel in combinatie met een bezoek aan een praktijkbedrijf? Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op. Of bel naar 0573 - 28 89 89.

Aanvragen presentatie of workshop FarmConsult

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens