Waar ben je naar op zoek?

Mestboekhouding intensieve veehouderij

De mestboekhouding: de een heeft er een hekel aan, de ander draait er zijn hand niet voor om. Met een goede mestboekhouding kunt u eventuele boetes voorkomen en dus geld besparen. Tijdig inspelen op (nieuwe) wetgeving, correct voorraadbeheer en gerichte mestafvoer voorkomt onnodige heffingen. Ook krijgt u een goed beeld over de aankoop of verkoop van VVO’s. Goed mest- en mineralenadvies voor uw bedrijf legt u dus geen windeieren.

In januari moet u de jaarlijkse mestboekhouding aanleveren. Aan te raden is echter om een halfjaarlijkse tussenbalans te maken en/of in het najaar alvast de balans op te maken. Zo heeft u nog ruim te tijd om mest af te voeren of andere maatregelen te nemen.

Goede mestboekhouding voorkomt heffingen

De mestwetspecialisten van FarmConsult nemen u deze zorg graag uit handen. Een goede voorbereiding start al in de tweede helft van het jaar waarin we een tussenbalans maken. We denken daarin proactief met u mee en brengen aandachtspunten in beeld. Voordeel is ook dat we brede kennis in huis hebben als het gaat om alternatieve oplossingen zoals duurzame mestverwerking, vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO’s) of productierechten. In januari stellen wij de mestboekhouding met uiterste zorgvuldigheid voor u op en leveren deze compleet bij u en RVO aan. Daar heeft u geen omkijken naar. U ontvangt van ons een goed onderbouwd verslag, zodat u bij controle uw boekhouding overzichtelijk op orde heeft. Bij complexe situaties hebben we de kennis in huis om samen met u naar de beste oplossingen te zoeken. Zo voorkomt u onnodige heffingen.

Mest- en mineralenadvies nodig?

Neem contact op met onze specialisten voor een deskundig advies of zorgvuldige mestboekhouding. U bereikt hen via het contactformulier of telefonisch op 0573 28 89 89.