Waar ben je naar op zoek?

KringloopWijzer

Het sluiten van de mineralenkringloop bodem – plant – dier – mest is het ultieme streven in de kringlooplandbouw. Het ministerie van LNV heeft de kringlooplandbouw zelfs tot speerpunt gemaakt in haar beleid. De KringloopWijzer is daarbij voor de melkveehouderij een verplicht, maar ook handig instrument om de mineralenstroom up jouw bedrijf inzichtelijk te maken. FarmConsult ondersteunt je bij het invullen van de KringloopWijzer en voorziet je van passend advies, zodat je er meer plezier van hebt.

Om het verlies van stikstof en fosfaat op jouw melkveehouderij in kaart te brengen én waar mogelijk te reduceren, is de KringloopWijzer een praktische tool. Jaarlijks dien je vóór 15 mei jouw KringloopWijzer ingeleverd te hebben, bij specifieke zuivelstromen zelfs al eerder. Een groot deel van de input voor de KringloopWijzer is terug te vinden in jouw bemestingsplan of mestboekhouding. Het is daarbij belangrijk dat de cijfers exact overeenkomen. De mestwetspecialisten van FarmConsult zijn als geen ander thuis in deze materie en ondersteunen je graag bij het invullen.

Zo werkt het

Aan de hand van een overzichtelijke vragenlijst verzamelt de mestwetspecialist de gegevens van jouw bedrijf. Denk onder andere aan de aan- en verkoop van (ruw)voer, jouw energieverbruik en de mestboekhouding. De specialist verwerkt de door jou aangeleverde gegevens correct in het bemestingsplan, zodat jouw KringloopWijzer aan de gestelde eisen voldoet. Indien gewenst maakt de mestwetspecialist als extra service een analyse van trends, opvallende zaken, goede- en aandachtspunten op uw bedrijf, die je met jouw melkveespecialist kunt bespreken. Zo geeft de KringloopWijzer je inzicht in jouw mineralenstromen én helpt het je bij het maken van de juiste bedrijfskeuzes of verbeteren van het technisch resultaat.

Jouw KringloopWijzer is klaar

Voor de KringloopWijzer-administratie rekenen we een vast bedrag. Op basis van uw input krijg je een compleet resultaat, inzicht in de mineralenstromen op jouw bedrijf en indien gewenst, een passend advies voor verbeterpunten. Profiteer van dit praktische gemak en neem contact op met jouw melkveespecialist, jouw dealer of onze mestwetspecialisten via het contactformulier of telefonisch op 088 – 024 81 35.