Waar ben je naar op zoek?

KringloopWijzer

Het sluiten van de mineralenkringloop bodem – plant – dier – mest is het ultieme streven in de kringlooplandbouw. Het ministerie van LNV heeft de kringlooplandbouw zelfs tot speerpunt gemaakt in haar beleid. De KringloopWijzer is daarbij voor de melkveehouderij een verplicht, maar ook handig instrument om de mineralenstroom up uw bedrijf inzichtelijk te maken. FarmConsult ondersteunt u bij het invullen van de KringloopWijzer en voorziet u van passend advies, zodat u er meer plezier van heeft.

Om het verlies van stikstof en fosfaat op uw melkveehouderij in kaart te brengen én waar mogelijk te reduceren, is de KringloopWijzer een praktische tool. Jaarlijks dient u vóór 15 mei uw KringloopWijzer ingeleverd te hebben, bij specifieke zuivelstromen zelfs al eerder. Een groot deel van de input voor de KringloopWijzer is terug te vinden in uw bemestingsplan of mestboekhouding. Het is daarbij belangrijk dat de cijfers exact overeenkomen. De mestwetspecialisten van FarmConsult zijn als geen ander thuis in deze materie en ondersteunen u graag bij het invullen.

Zo werkt het

Aan de hand van een overzichtelijke vragenlijst verzamelt de mestwetspecialist de gegevens van uw bedrijf. Denk onder andere aan de aan- en verkoop van (ruw)voer, uw energieverbruik en de mestboekhouding. De specialist verwerkt de door u aangeleverde gegevens correct in het bemestingsplan, zodat uw KringloopWijzer aan de gestelde eisen voldoet. Indien gewenst maakt de mestwetspecialist als extra service een analyse van trends, opvallende zaken, goede- en aandachtspunten op uw bedrijf, die u met uw melkveespecialist kunt bespreken. Zo geeft de KringloopWijzer u inzicht in uw mineralenstromen én helpt het u bij het maken van de juiste bedrijfskeuzes of verbeteren van het technisch resultaat.

Uw KringloopWijzer is klaar

Voor de KringloopWijzer-administratie rekenen we een vast bedrag. Op basis van uw input krijgt u een compleet resultaat, inzicht in de mineralenstromen op uw bedrijf en indien gewenst, een passend advies voor verbeterpunten. Profiteer van dit praktische gemak en neem contact op met uw melkveespecialist, uw dealer of onze mestwetspecialisten via het contactformulier of telefonisch op 088 – 024 81 35.