Waar ben je naar op zoek?

Juridisch advies

Als boer bent je waarschijnlijk liever niet met juridisch getouwtrek bezig. Maar soms ontkom je er niet aan. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de bouw van een woning vlak bij jouw bedrijf of als de gemeente jouw situatie niet goed opneemt in het bestemmingsplan. Of omgekeerd, als een ander bezwaar maakt tegen jouw eigen plannen of de overheid daaraan niet wil meewerken. Dan is het prettig dat je een agrarisch juridisch specialist heeft die aan jouw kant staat.

De wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Zie je door de bomen het bos nog? Als agrariër heb je tegenwoordig een behoorlijk juridisch inzicht nodig om te kunnen ondernemen. En dat terwijl je je waarschijnlijk liever met andere zaken bezighoudt. Vergunningen vanuit milieu, natuur, bouwen of bestemmingsplannen zijn zaken waar je wellicht mee te maken hebt en waar een conflict over kan ontstaan. Een eerlijk advies over jouw kansen, bezwaarmogelijkheden, jouw rechten en plichten helpt je in dat geval verder.

Juridisch advies bij bestemmingsplanwijzigingen

Onze juridische specialisten attenderen je proactief op bestemmingsplanwijzigingen in jouw gemeente die van invloed kunnen zijn op jouw bedrijf. Zij kijken vanuit het praktische belang van de boer kritisch naar de voorgestelde nieuwe regels. Klopt er iets niet of ben je het niet eens met bepaalde keuzes? Dan helpen we je bij het opstellen en tijdig indienen van een zienswijze.

Naar de rechter?

In sommige gevallen komt het tot een gang naar de rechter. Bijvoorbeeld omdat er onvoldoende naar jouw bezwaren is geluisterd of omdat een ander zich niet kan vinden in jouw plannen. Ook dan kun je bij ons terecht, waarbij we samen kunnen optrekken met de gespecialiseerde advocatenkantoren uit ons netwerk of met jouw eigen rechtsbijstandsverzekering.   

Jouw belang staat voorop

Het resultaat is dat je dóór kunt met ondernemen en de ruimte krijgt of blijft houden om jouw plannen te verwezenlijken. Je kunt daarbij vertrouwen op onze deskundigheid en een juridisch advies waarbij jouw belang voorop staat.

Direct contact

Wil je meer weten of direct contact met één van onze juridisch specialisten? Maak dan gebruik van ons contactformulier of bel naar 0573 - 28 89 89.