Waar ben je naar op zoek?

Juridisch advies

Als boer bent u waarschijnlijk liever niet met juridisch getouwtrek bezig. Maar soms ontkomt u er niet aan. Bijvoorbeeld als u het niet eens bent met de bouw van een woning vlak bij uw bedrijf of als de gemeente uw situatie niet goed opneemt in het bestemmingsplan. Of omgekeerd, als een ander bezwaar maakt tegen uw eigen plannen of de overheid daaraan niet wil meewerken. Dan is het prettig dat u een agrarisch juridisch specialist heeft die aan uw kant staat.

De wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Ziet u door de bomen het bos nog? Als agrariër heeft u tegenwoordig een behoorlijk juridisch inzicht nodig om te kunnen ondernemen. En dat terwijl u zich waarschijnlijk liever met andere zaken bezighoudt. Vergunningen vanuit milieu, natuur, bouwen of bestemmingsplannen zijn zaken waar u wellicht mee te maken heeft en waar een conflict over kan ontstaan. Een eerlijk advies over uw kansen, bezwaarmogelijkheden, uw rechten en plichten helpt u in dat geval verder.

Juridisch advies bij bestemmingsplanwijzigingen

Onze juridische specialisten attenderen u proactief op bestemmingsplanwijzigingen in uw gemeente die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf. Zij kijken vanuit het praktische belang van de boer kritisch naar de voorgestelde nieuwe regels. Klopt er iets niet of bent u het niet eens met bepaalde keuzes? Dan helpen we u bij het opstellen en tijdig indienen van een zienswijze.

Naar de rechter?

In sommige gevallen komt het tot een gang naar de rechter. Bijvoorbeeld omdat er onvoldoende naar uw bezwaren is geluisterd of omdat een ander zich niet kan vinden in uw plannen. Ook dan kunt u bij ons terecht, waarbij we samen kunnen optrekken met de gespecialiseerde advocatenkantoren uit ons netwerk of met uw eigen rechtsbijstandsverzekering.   

Uw belang staat voorop

Het resultaat is dat u dóór kunt met ondernemen en de ruimte krijgt of blijft houden om uw plannen te verwezenlijken. U kunt daarbij vertrouwen op onze deskundigheid en een juridisch advies waarbij uw belang voorop staat.

Direct contact

Wilt u meer weten of direct contact met één van onze juridisch specialisten? Maak dan gebruik van ons contactformulier of bel naar 0573 - 28 89 89.