Waar ben je naar op zoek?

Ruimtelijke ordening: aanpassingen bestemmingsplan

Stel u wilt uw bedrijf uitbreiden, bouwen buiten het bouwvlak of een nevenactiviteit opzetten zoals verkoop van agrarische producten, caravanstalling of bed & breakfast. Dan is vaak een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Dit zijn veelal ingewikkelde procedures waar gespecialiseerde kennis voor nodig is. FarmConsult biedt raad en daad zodat u de ruimte krijgt om te ondernemen.

Ruimtelijke ordening steeds vaker aandachtspunt bij bedrijfsontwikkeling

De inrichting en het gebruik van het land – ruimtelijke ordening – is met name geregeld in (gemeentelijke) bestemmingsplannen. De laatste jaren zien we dat de regels in bestemmingsplannen voor agrarische bedrijfsontwikkeling steeds complexer worden door bijvoorbeeld extra provinciale eisen en strengere rechterlijke uitspraken. Het komt daardoor vaker voor dat bedrijfsontwikkelings-plannen niet meer passen binnen het bestemmingsplan en dat deze aangepast moet worden. 

Specialisten van FarmConsult staan aan uw kant

Tegenwoordig legt de gemeente de kosten en het werk voor een bestemmingsplanaanpassing vrijwel altijd neer bij de aanvrager. FarmConsult heeft de kennis en mankracht in huis om dit proces voor u te verzorgen. Vanaf de eerste plannen helpen wij u bij het maken van de juiste keuze voor de procedure, het contact met de gemeente en het opstellen van de benodigde stukken.  Doordat FarmConsult ook over juridisch specialisten op dit gebied beschikt, zijn we goed in staat de complexe regelgeving voor u te doorgronden, constructief-kritisch met de gemeente het overleg aan te gaan en u bij te staan bij eventuele bezwaren. Dit vergroot de slaagkansen van uw plannen.

Onze inzet: ruimte voor u om te ondernemen

Een geslaagde bestemmingsplanaanpassing biedt u de ruimte om te ondernemen. Waar ruimtelijke ordening eerst een hindernis leek, kunt u nu weer vooruit met uw bedrijfsplannen. En doordat we het gehele traject voor u verzorgen, kunt u zich ook tijdens de procedure zo optimaal mogelijk blijven focussen op uw bedrijf. Neem voor meer info contact op met onze specialisten via het contactformulier of telefonisch op 0573 - 28 89 89.