Waar ben je naar op zoek?

Ruimtelijke ordening: aanpassingen bestemmingsplan

Stel je wilt je bedrijf uitbreiden, bouwen buiten het bouwvlak of een nevenactiviteit opzetten zoals verkoop van agrarische producten, caravanstalling of bed & breakfast. Dan is vaak een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Dit zijn veelal ingewikkelde procedures waar gespecialiseerde kennis voor nodig is. FarmConsult biedt raad en daad zodat jij de ruimte krijgt om te ondernemen.

Ruimtelijke ordening steeds vaker aandachtspunt bij bedrijfsontwikkeling

De inrichting en het gebruik van het land – ruimtelijke ordening – is met name geregeld in (gemeentelijke) bestemmingsplannen. De laatste jaren zien we dat de regels in bestemmingsplannen voor agrarische bedrijfsontwikkeling steeds complexer worden door bijvoorbeeld extra provinciale eisen en strengere rechterlijke uitspraken. Het komt daardoor vaker voor dat bedrijfsontwikkelings-plannen niet meer passen binnen het bestemmingsplan en dat deze aangepast moet worden. 

Specialisten van FarmConsult staan aan jouw kant

Tegenwoordig legt de gemeente de kosten en het werk voor een bestemmingsplanaanpassing vrijwel altijd neer bij de aanvrager. FarmConsult heeft de kennis en mankracht in huis om dit proces voor jou te verzorgen. Vanaf de eerste plannen helpen wij je bij het maken van de juiste keuze voor de procedure, het contact met de gemeente en het opstellen van de benodigde stukken. Doordat FarmConsult ook over juridisch specialisten op dit gebied beschikt, zijn we goed in staat de complexe regelgeving voor jou te doorgronden, constructief-kritisch met de gemeente het overleg aan te gaan en je bij te staan bij eventuele bezwaren. Dit vergroot de slaagkansen van jouw plannen.

Onze inzet: ruimte voor jou om te ondernemen

Een geslaagde bestemmingsplanaanpassing biedt jou de ruimte om te ondernemen. Waar ruimtelijke ordening eerst een hindernis leek, kun je nu weer vooruit met jouw bedrijfsplannen. En doordat we het gehele traject voor jou verzorgen, kun je je ook tijdens de procedure zo optimaal mogelijk blijven focussen op jouw bedrijf. Neem voor meer info contact op met onze specialisten via het contactformulier of telefonisch op 0573 - 28 89 89.