Waar ben je naar op zoek?

Zutphen presenteert ontwerp omgevingsplan buitengebied

30-9-2021

De gemeente Zutphen presenteert een nieuw omgevingsplan. Tot en met woensdag 3 november 2021 ligt het ontwerp omgevingsplan ‘Landelijk gebied’ van de gemeente Zutphen ter inzage. Tot die tijd kunt u een zienswijze indienen bij de gemeente. Via deze site kunt u het plan online bekijken.

Stikstofplafond per bedrijf

Maisoogst

Met dit ontwerp loopt de gemeente Zutphen vooruit op de invoering van de Omgevingswet, waarbij het bestemmingsplan vervangen wordt door een omgevingsplan. Het ontwerp legt onder andere per bedrijf vast hoeveel stikstofdepositie is toegestaan. Omdat dit van grote invloed kan zijn op uw huidige en toekomstige bedrijfsvoering, raden we u dringend aan dit ‘stikstofplafond’ goed te controleren voor uw bedrijf.

Uw ambitie regelen in het ontwerp?

Mogelijk sluit het ontwerp niet aan bij uw toekomstplannen of wellicht biedt het mogelijkheden om bestaande (neven)activiteiten te legaliseren. Nu is het misschien nog mogelijk om de gemeente te verzoeken om uw plannen op te nemen in het ontwerp, zodat u hiervoor op een later moment geen afzonderlijke en mogelijk kostbaardere procedure hoeft te doorlopen.

Controleer goed op onjuistheden

Het is belangrijk om dit ontwerp specifiek voor uw locatie te controleren. Indien u onjuistheden signaleert, is het van belang een zienswijze in te dienen. Anders resteert enkel de gang naar de rechter om deze onjuistheden in een later stadium recht te zetten.

FarmConsult beoordeelt voor u het ontwerp 

Het goed beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van dit ontwerp is maatwerk en is lastig als dit geen dagelijkse materie voor u is. Onze specialisten hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met ons advies.

Afspraak maken

Heeft u advies nodig, maak dan een afspraak. We nemen dan samen met u het ontwerp door, we checken uw bestaande vergunningen en we geven u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij kunnen u zo op een efficiënte manier adviseren. Bel met 0573 - 28 89 89, of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens