Waar ben je naar op zoek?

Voorontwerp bestemmingsplan ‘Reparatie veehouderijen´ Dronten

29-3-2021

Het bestemmingsplan voor 158 erven in het agrarisch buitengebied van de gemeente Dronten is aangescherpt. Tot en met 14 april 2021 kunt u een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders. We zetten de belangrijkste punten uit dit bestemmingsplan hier voor u op een rij.

Beperkingen voor veehouderijen

Koe

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Reparatie veehouderijen’ bevat beperkingen voor de veehouderij, mede doordat het plan in overeenstemming wordt gebracht met de Wet natuurbescherming en provinciale beleidslijnen. In het plan is de uitgangssituatie vastgelegd voor wat betreft de stikstofdepositie door middel van een stikstofdepositieplafond. Dit stikstofdepositieplafond is bepalend voor het aantal dieren dat agrarische ondernemers nu en in de toekomst mogen houden.

Controleer of de gemeente uitgaat van juiste uitgangssituatie

Het is raadzaam om de gevolgen van dit voorontwerp voor uw bedrijf te beoordelen. Hierbij is het van belang om te controleren of de gemeente de juiste uitgangssituatie aanhoudt. Het beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk en kan lastig zijn. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het voorontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een inspraakreactie zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven adviezen.

Afspraak maken

Om het u gemakkelijk te maken kunt u een afspraak met ons maken. We nemen dan samen met u het voorontwerp door, checken uw bestaande vergunningen en geven u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij kunnen u zo op een efficiënte manier adviseren.

Advies nodig?

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met FarmConsult via telefoonnummer 0573 - 28 89 89. Of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens