Waar ben je naar op zoek?

Ontwerp bestemmingsplan gemeente Oss

8-11-2018

Het bestemmingsplan voor het buitengebied van Oss gaat veranderen. Vanaf donderdag 8 november 2018 ligt het voorontwerp 6 weken ter inzage bij uw gemeente (balie Publieksvoorlichting). Tot en met woensdag 19 december 2018 kunt u een inspraakreactie indienen bij de gemeente. We zetten de belangrijkste punten hier voor u op een rij.

Beperkingen voor veehouderijen

  • Alle bedrijven hebben een aanduiding gekregen van de gemeente, behalve vollegrondsgroente en akkerbouwbedrijven. Ook andere bijzonderheden van uw bedrijf staan op de kaart.  
  • Er is een veetype-regeling opgenomen, per locatie is vastgelegd welke diersoort gehouden mag worden. Dat staat in bijlage 7 van de regels. 
  • Het ammoniakplafond is in dit ontwerp vastgelegd op basis van de onherroepelijke Wet Natuurbeschermingsvergunning (Wnb). Let op, tijdens de voorlichtingsavond van de gemeente Oss op 12 november 2018 is gezegd dat het ammoniakplafond beoordeeld wordt op basis van de verleende Wnb-vergunning, dat klopt echter niet met de tekst van de regels die ter inzage liggen. Uw gegevens voor zover bekend bij de gemeente staan in bijlage 9 van de regels. 
  • Bestaande uitloop van kippen blijft toch toegestaan, zorg dat uw situatie aantoonbaar bekend is bij de gemeente. 

 

Ons advies: controleer goed op onjuistheden

Het is erg belangrijk om in elk geval uw situatie op de kaart te bekijken en uw gegevens in de beide tabellen 7 en 9 goed te controleren. 

FarmConsult beoordeelt voor u het ontwerp

Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of bezwaar maken zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven vervolgadviezen.

Advies nodig?

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met FarmConsult via telefoonnummer 0573 28 89 89, of met uw eigen bedrijfsadviseur van FarmConsult. Of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens