Waar ben je naar op zoek?

Provincie Utrecht wil permanente ‘geitenstop’

23-8-2018

De provincie Utrecht wil in haar ruimtelijke regels een permanente bouwstop opnemen voor de vestiging, uitbreiding van of omschakeling naar geitenhouderijen. Sinds 11 juli jl. gold er al een tijdelijke invoering van deze ‘geitenstop’. Het definitieve voorstel voor de bouwstop ligt van dinsdag 21 augustus 2018 tot en met maandag 1 oktober ter inzage. In die periode kan iedereen opmerkingen maken over dit voorstel.

Geitenstop

Aanleiding geitenstop voor provincie

Rondom geitenhouderijen hebben mensen volgens de provincie een grotere kans op longontsteking. Nog niet duidelijk is waardoor het verhoogde risico op gezondheidsklachten wordt veroorzaakt. Daar wordt (vervolg)onderzoek naar gedaan. Zolang niet duidelijk is welke (bron)maatregelen genomen kunnen worden, maakt de provincie Utrecht een pas op de plaats. Vestiging en uitbreiding van geitenhouderijen, of omschakeling van bestaande agrarische bedrijven naar geitenhouderijen is dan niet meer mogelijk.

Wat nu te doen?

Heeft u op of na 11 juli 2018 een bouwaanvraag ingediend voor uw geitenhouderij in de provincie Utrecht of bent u dit voornemens? Of wilt u opmerkingen maken op dit provinciale voorstel? Neem dan contact op met FarmConsult voor advies via telefoonnummer 0573 28 89 89. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw bedrijf.