Waar ben je naar op zoek?

Nieuw Gemend Bedrijf wint Ondernemersprijs Horst aan de Maas

29-11-2019

Omgevingsbewuste veehouderij met oog voor mens, dier en maatschappelijke trends is een ‘hot topic’. Hoe mooi is het dan als daar een ondernemersprijs voor is en je rolt als winnaar uit de bus? Die eer viel het Nieuw Gemengd Bedrijf ten deel toen ze deze week de Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2019 in de wacht sleepten.

Modern agrarisch ondernemerschap

Het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) is een nieuwe vorm van agrarisch ondernemerschap. Meerdere agrarische (familie-)bedrijven werken hierin op verschillende locaties intensief samen in de productie van gezond en veilig voedsel. Samen streven ze naar het sluiten van kringlopen, verbeteren van dierwelzijn, transportreductie, milieuwinst, efficiënter grondgebruik en economisch beter rendement. Onlangs organiseerde het NGB een open dag op een van de nieuwe locaties in Grubbenvorst: vleesvarkensstal Houbensteyn Heiveld. FarmConsult was intensief betrokken bij de ontwikkeling van die locatie.

Nieuw Gemend Bedrijf

Ondernemerschap, lef en hoger doel

Naast het Nieuw Gemengd Bedrijf waren ook twee andere ondernemers uit de gemeente Horst aan de Maas genomineerd. Springruiterstal Stal Thijssen en de Varketing Group. De jury prees de drie genomineerden om hun ondernemerschap en het lef om een nieuwe weg in te slaan. Ook de inzet voor een hoger doel dan alleen het succes van hun eigen onderneming werd zeer gewaardeerd.

Winnaar: Nieuw Gemend Bedrijf

Op 21 november 2019 werd tijdens een feestelijke avond het Nieuw Gemend Bedrijf als winnaar bekend gemaakt. FarmConsult feliciteert de ondernemers van harte met deze prijs en wens hen veel succes in het omgevingsbewust ondernemen.