Waar ben je naar op zoek?

Minister De Jonge stelt inwerkingtreding Omgevingswet uit

Sector Nieuws Sector Nieuws10-2-2022
Omgevingswet

Minister De Jonge heeft besloten de inwerkingtreding van de Omgevingswet opnieuw op te schorten. Invoering per 1 juli 2022 acht de minister niet haalbaar. De beoogde datum van inwerkingtreding is nu verschoven naar 1 januari 2023.

Meer tijd nodig

Reden van het uitstel is dat de overheden meer tijd nodig hebben om de nieuwe softwaresystemen goed op elkaar af te stemmen en te oefenen met deze systemen. De minister vindt het belangrijk dat de dienstverlening aan mensen en bedrijven niet in het geding komt en dat gebiedsontwikkeling niet belemmerd wordt.

Deadlines ruimtelijke ordening-projecten

Aangezien sommige gemeentes een deadline hadden gesteld voor het indienen van onder andere bestemmingsplanwijzigingen, betekent dit waarschijnlijk dat deze deadlines meeschuiven met de nieuwe invoerdatum. Voor die gemeenten kan het dus weer mogelijk zijn om nieuwe initiatieven op te pakken. Dit is echter maatwerk per gemeente. Informeert u bij FarmConsult welke mogelijkheden er zijn binnen uw gemeente.

Wat is de Omgevingswet?

De Omgevingswet is een grote wijziging en bundelt en moderniseert de wetten voor de leefomgeving. Hierbij gaat het onder meer om wet- en regelgeving over bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur. Gelet op de betrokken wetgeving is de Omgevingswet dan ook van groot belang voor de juridische spelregels bij agrarische bedrijfsontwikkeling.

Wat betekent dit voor u?

FarmConsult houdt de vinger aan de pols op welke wijze gemeenten en provincies omspringen met de latere inwerkingtreding van de Omgevingswet en houdt u op de hoogte. Heeft u vragen hierover met betrekking tot een lopende of beoogde procedure, neem dan gerust contact op via 0573 – 28 89 89 of mail naar farmconsult@forfarmers.eu.