Waar ben je naar op zoek?

Meer ontwikkelingsruimte voor agrariërs in nieuw bestemmingsplan Langedijk

11-2-2021

Het bestemmingsplan voor het buitengebied van Langedijk gaat veranderen. Van 10 februari tot en met zaterdag 24 maart 2021 ligt het ontwerp ter inzage en kunt u een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u de plannen digitaal bekijken door uw adres in te voeren in de zoekbalk. We zetten de belangrijkste punten hier voor u op een rij.

Ontwikkelmogelijkheden veehouders

In het bestemmingsplan Buitengebied Langedijk wordt meer ontwikkelingsruimte geboden voor agrariërs. De ontwikkelmogelijkheden voor agrarische bedrijven worden opgerekt naar 2 hectare door toepassing van een wijzigingsbevoegdheid. In het oude bestemmingsplan buitengebied mochten bouwvlakken maximaal 1,5 ha groot zijn. Daarnaast is de regeling voor nevenfuncties bij agrarische bedrijven aangepast. Bovendien is de voormalige aanduiding ‘toekomstig verstedelijkingsgebied’ komen te vervallen. Dit betekent dat de beperkingen die er lagen voor agrarische bedrijven in dit gebied zijn geschrapt. In het ontwerpbestemmingsplan zijn deze gebieden nu aangeduid als volwaardig agrarisch gebied.

Controleer goed of uw toekomstplannen mogelijk zijn

Het ontwerp bestemmingsplan is een laatste kans om goed te bekijken of dat uw huidige bedrijfssituatie goed is geborgd en of dat toekomstplannen mogelijk zijn op basis van het gepresenteerde ontwerp bestemmingsplan. Indien u onjuistheden of beperkingen signaleert, is het van belang een zienswijze in te dienen. Het ontwerp is namelijk de formele start van de bestemmingsplanprocedure, later in de procedure reclameren is niet meer mogelijk.

Het beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk en kan lastig zijn. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven adviezen.

Afspraak maken

Heeft u hulp of advies nodig bij de beoordeling van het ontwerp bestemmingsplan? Meldt u dan nu aan voor een afspraak met een van de specialisten van FarmConsult via onderstaand contactformulier. Of bel naar telefoonnummer 0573 - 28 89 89. We informeren u graag over onze werkwijze.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens