Waar ben je naar op zoek?

Kabinet investeert € 200 miljoen in leefomgeving veedichte gebieden

13-7-2018

Het kabinet trekt € 200 miljoen uit voor het verbeteren van de leefomgeving in veedichte gebieden. Dit blijkt uit het ‘Hoofdlijnenakkoord Warme Sanering Varkenshouderij’ dat minister Schouten op 7 juli jl. heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.

€ 120 miljoen voor sanering varkensbedrijven

Voor € 120 miljoen worden varkensrechten opgekocht van vrijwillig deelnemende bedrijven met een grote impact op omwonenden in concentratiegebieden Zuid en Oost opgekocht. Deze rechten verdwijnen uit het stelsel.

€ 60 miljoen voor ontwikkeling nieuwe technieken

Voor de ontwikkeling van nieuwe technieken is in totaal € 60 miljoen beschikbaar, € 40 miljoen voor de varkenshouderij, € 15 miljoen voor de pluimveehouderij en € 5 miljoen voor de melkgeitenhouderij.

Varkensstal van de toekomst

Varkensstal van de toekomst

De coalitie Vitalisering Varkenshouderij neemt in samenwerking met de overheden, het initiatief voor een meerjarig innovatie- en investeringsprogramma voor de Varkensstal van de toekomst. Hiervoor stellen zij, naast de extra rijksmiddelen, de komende jaren minimaal € 40 miljoen beschikbaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de investeringsplannen of wilt u hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op met FarmConsult.