Waar ben je naar op zoek?

Haal meer GLB-premie uit jouw bouwplan

Advies van onze specialist Advies van onze specialist25-2-2024

Het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) van 2024 is in grote lijnen vergelijkbaar met vorig jaar. Toch zijn er ook wijzigingen waardoor het dit jaar lastiger kan zijn om in aanmerkingen te komen voor de basispremie en eventueel een eco-premie.

Wat verandert er in het GLB?

In 2024 vervallen enkele vrijstellingen. Daarnaast zijn er meer punten benodigd voor de eco-premie en is een verhoging van het aantal uren weidegang benodigd om deze aan te merken als eco-activiteit.

Haal meer GLB-premie uit jouw bouwplan

Luzerne

Welk bouwplan past bij jouw bedrijf en hoe haal je het maximale uit de GLB-premie? De specialist van FarmConsult rekent het voor je door. We kijken daarbij:

  • hoe je voldoet aan de basisvoorwaarden (Goede landbouw- en milieucondities (GLMC’s));
  • hoe je voldoende punten behaalt;
  • wat de mogelijkheden zijn voor een hogere eco-premie.

Samen komen wij tot een bouwplan dat voldoet aan de huidige wet- en regelgeving, waarmee je meer uit de GLB-premie haalt en – het belangrijkste – dat past bij jouw bedrijf. En valt de keuze op een specifiek gewas? Dan heeft ForFarmers een uitgebreid assortiment aan gewassen en teeltspecialisten die je kunnen begeleiden met de teelt.

Een goed GLB-bouwplan nodig?

Voor een vast bedrag stelt de specialist van FarmConsult een GLB-proof en bedrijfsspecifiek bouwplan voor je op. Heb je interesse? Neem dan contact op met mestwetgeving@forfarmers.eu of bel met 088 – 024 81 35.