Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Veere krijgt nieuw bestemmingsplan buitengebied

29-4-2021

De gemeente Veere actualiseert het bestemmingsplan in het buitengebied van de gemeente. Het gewijzigde plan ligt nu ter inzage en tot en met 2 juni 2021 kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. We attenderen u graag op de belangrijkste punten uit dit bestemmingsplan.

Herziening vigerend bestemmingsplan 

Tarwe

Het ontwerpbestemmingsplan ‘5e herziening bestemmingsplan Buitengebied’ omvat: 

  • Aanpassing van de Regeling nieuwe economische dragers voor wat betreft recreatieappartementen.
  • Aanpassing als gevolg van de uitspraak van de Raad van State over de 3e herziening bestem-mingsplan Buitengebied: planonderdelen die in de 3e herziening zijn vernietigd, zijn in de 5e herziening hersteld.
  • Aanpassing maximale oppervlakte- en hoogtemaat van dagcabines en strandslaaphuisjes.
  • Plus het doorvoeren van verbeterpunten in de regels en het opnemen van een aantal nieuwe ontwikkelingen. 

Het is voor u van belang om te controleren of dat percelen die op de verbeelding zijn opgenomen in de buurt van uw bedrijf liggen, welke ontwikkeling het betreft en of deze ontwikkelingen de bedrijfsvoering en ontwikkelingsmogelijkheden voor úw bedrijf belemmeren. Indien dit het geval is, dan is het zeer verstandig om een zienswijze in te dienen bij de gemeente. Via de Staatscourant leest u de officiële bekendmaking en op www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het plan en de verbeelding digitaal inzien.

FarmConsult beoordeelt uw situatie

Het beoordelen van de gevolgen van een bestemmingsplan is maatwerk en kan lastig zijn. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven adviezen.

Afspraak maken

Maak het u gemakkelijk en plan een afspraak met een van onze specialisten. We nemen dan samen met u het ontwerp door, checken uw bestaande vergunningen en geven u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij kunnen u zo op een efficiënte manier adviseren. Bel met 0573 - 28 89 89, of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens