Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Valkenswaard werkt aan nieuw bestemmingsplan buitengebied

10-2-2020

Bij de gemeente Valkenswaard ligt het ontwerp voor het nieuwe bestemmingsplan 'Buitengebied 2' ter inzage. Tot en met dinsdag 17 maart 2020 kunt u uw zienswijzen indienen bij de gemeente. We zetten de belangrijkste punten hier voor u op een rij.

Belangrijkste aanpassingen

Het huidige ontwerp is opgesteld naar aanleiding van de uitspraak van Raad van State van 20 mei 2015, waarbij de Raad de bezwaren tegen het toen gepresenteerde plan gegrond verklaarde. Verder krijgen voormalige agrarische locaties een nieuwe, passende bestemming in het plan. Ook neemt de gemeente de relevante delen uit de Interim Omgevingsverordening (voorheen Verordening Ruimte) van de provincie Noord-Brabant op in het nieuwe bestemmingsplan.

Ons advies: controleer goed op onjuistheden en beperkingen

Het is verstandig om de gevolgen van dit ontwerp voor uw bedrijf te beoordelen. Controleer de aanduidingen voor uw locatie op onjuistheden. Het beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk en kan lastig zijn. Daar kunnen we u uiteraard bij helpen. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf wat u met het advies wilt doen.

Afspraak maken

Belt u gerust voor een afspraak. We nemen dan samen met u het ontwerp door, we checken uw bestaande vergunningen en geven we u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij zijn te bereiken via onderstaand formulier of op telefoonnummer 0573 – 28 89 89.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens