Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Rucphen krijgt nieuw bestemmingsplan

15-10-2019

Het bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Rucphen gaat veranderen. Vanaf donderdag 10 oktober 2019 ligt het voorontwerp 6 weken ter inzage. Tot en met woensdag 20 november 2019 kunt u een inspraakreactie indienen bij het college van B&W, bekijk het plan hier digitaal. We zetten de belangrijkste punten hier voor u op een rij.

Beperkingen voor veehouderijen

Het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2020’ bevat beperkingen voor de veehouderij, mede doordat de gemeente het plan in overeenstemming brengt met de Verordening Ruimte van de provincie Noord-Brabant. Ook bevat het voorontwerp een verbod op toename van stikstofdepositie. Hierbij hanteert de gemeente het begrip ‘bestaande ammoniakemissie’, waarmee ze de ammoniakemissie op het moment van vaststellen van het bestemmingsplan bedoelen. Dat duurt nog zeker een jaar. Wellicht is het zinvol in tussentijd uw belangen zo veel mogelijk te beschermen en te checken of uw vergunning nog past bij uw actuele bijdrijfssituatie.

Ons advies: controleer goed op onjuistheden en beperkingen

Het is raadzaam om de gevolgen van dit voorontwerp voor uw bedrijf te beoordelen. Controleer de aanduidingen voor uw locatie op onjuistheden. Het beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk en kan lastig zijn. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het voorontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een inspraakreactie zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven adviezen.

FarmConsult beoordeelt voor u het voorontwerp 

Het goed beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het voorontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een inspraakreactie zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven vervolgadviezen.

Afspraak maken

Om het u gemakkelijk te maken kunt u een afspraak met ons maken. We nemen dan samen met u het ontwerp door, checken we uw bestaande vergunningen en geven we u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij kunnen u zo op een efficiënte manier adviseren.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of telefoonnummer 0573 – 28 89 89.

 

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens