Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Rijssen-Holten komt met nieuw omgevingsplan

12-11-2019

De gemeente Rijssen-Holten komt met een nieuw 'ontwerp omgevingsplan buitengebied Rijssen-Holten’. Tot en met dinsdag 17 december 2019 ligt het ter inzage en kunt u uw zienswijzen indienen bij de gemeente. Bekijk het hier digitaal

Extra (milieu)voorschriften en locatiespecifieke regels

Met dit ontwerp loopt de gemeente Rijssen-Holten vooruit op de invoering van de Omgevingswet, waarbij het bestemmingsplan vervangen wordt door een omgevingsplan. Met het omgevingsplan wil de gemeente extra regels opnemen met betrekking tot bijvoorbeeld geur, geluid, fijnstof, ammoniak en gezondheid. Naast algemene regels bevat het ontwerp ook eigen, specifieke regels voor ieder agrarisch bedrijf.

Mogelijk sluit het ontwerp niet aan bij uw toekomstplannen of wellicht biedt het mogelijkheden om bestaande (neven)activiteiten te legaliseren. Nu is het misschien nog mogelijk om de gemeente te verzoeken om uw plannen op te nemen in het ontwerp, zodat u hiervoor op een later moment geen afzonderlijke en mogelijk kostbaardere procedure hoeft te doorlopen.

Controleer goed op onjuistheden

Het is belangrijk om dit ontwerp specifiek voor uw locatie te controleren. Indien u onjuistheden signaleert, is het van belang een zienswijze in te dienen. Immers, het indienen van een zienswijze is vereist om bedenkingen tegen het ontwerp aan de rechter te kunnen voorleggen.

FarmConsult beoordeelt voor u het voorontwerp 

Het goed beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van dit ontwerp is maatwerk en is lastig als dit geen dagelijkse materie voor u is. Onze specialisten hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of het indienen van een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met ons advies.

Afspraak maken

Om het u gemakkelijk te maken kunt u een afspraak met ons maken. We nemen dan samen met u het ontwerp door, checken we uw bestaande vergunningen en geven we u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij kunnen u zo op een efficiënte manier adviseren.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of telefoonnummer 0573 – 28 89 89.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens