Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Borger-Odoorn krijgt nieuw bestemmingsplan

Sector Nieuws Sector Nieuws3-4-2018

Met ingang van donderdag 29 maart 2018 tot en met woensdag 9 mei 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Borger-Odoorn Bestemmingsplan Buitengebied’ van de gemeente Borger-Odoorn ter inzage. Dit ontwerp kan mogelijk effect hebben op uw agrarische bedrijf. Bent u het niet eens met het ontwerp of heeft u toekomstplannen die hierin meegenomen wilt zien? Dien dan een zogenaamde 'zienswijze' in bij de gemeente. Dat kan tot uiterlijk 9 mei 2018.

Ontwerp bevat beperkingen voor de veehouderij: stikstofplafond per bedrijf

Het ontwerp bevat onder andere een plafond waarbij voor iedere veehouderij de stikstofdepositie wordt begrensd. We adviseren u ten zeerste om goed te controleren of uw (toekomstige) bedrijfsvoering goed in het ontwerp verwerkt is of dat nadere actie nodig is. Tevens is het nu misschien nog mogelijk om de gemeente te verzoeken om uw plannen op te nemen in het bestemmingsplan, zodat u hiervoor op een later moment geen afzonderlijke en mogelijk kostbaardere procedure hoeft te doorlopen. Het is daarom belangrijk om de specifiek situatie voor uw locatie te controleren. Indien u onjuistheden signaleert, is het van belang een zienswijze in te dienen. Let wel, het indienen van een zienswijze is vereist om in een later stadium bedenkingen tegen het ontwerp aan de rechter te kunnen voorleggen.

FarmConsult beoordeelt voor u het ontwerp

Het goed beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk en kan lastig zijn. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven adviezen. We maken daarvoor graag een afspraak met u. We nemen dan samen met u het ontwerp door, checken we uw bestaande vergunningen en geven we u een vervolgadvies.

Afspraak maken

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0573 - 28 89 89. Wij staan u graag te woord. Na uw aanmelding neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. U kunt zich ook aanmelden via onderstaand contactformulier of mailen naar farmconsult@forfarmers.eu.

Informatie Borger-Odoorn


Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens