Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Best krijg een nieuw bestemmingsplan

6-2-2019

Het bestemmingsplan voor het buitengebied van Best gaat veranderen. Vanaf woensdag 6 februari 2019 ligt het voorontwerp 6 weken ter inzage bij uw gemeente of bekijk het plan hier digitaal. Tot en met dinsdag 19 maart kunt u een inspraakreactie indienen bij de gemeente. We zetten de belangrijkste punten hier voor u op een rij.

Beperkingen voor veehouderijen

Het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Best 2019’ bevat beperkingen voor de veehouderij, mede doordat het plan in overeenstemming wordt gebracht met de Verordening Ruimte van de provincie Noord-Brabant. Ook bevat het voorontwerp een zogenaamd stikstofplafond en wordt per bouwvlak vastgelegd welke diersoorten gehouden mogen worden. Bestaande bouwvlakken worden in principe overgenomen, alle bebouwing dient binnen dit vlak of het differentiatievlak te zijn opgenomen. Als u wilt dat een nieuwe ontwikkeling wordt meegenomen in deze procedure, dan dient u nu actie te ondernemen.

Ons advies: controleer goed op onjuistheden

Het is noodzakelijk om de gevolgen van dit voorontwerp voor uw bedrijf te beoordelen. Indien u onjuistheden of beperkingen ziet, is het van belang een inspraakreactie in te dienen. Het is ook mogelijk om de ge-meente te verzoeken om uw plannen op te nemen in het ontwerp, zodat u hiervoor op een later moment geen afzonderlijke en mogelijk kostbaardere wijzigingsprocedure hoeft te doorlopen.

FarmConsult beoordeelt voor u het ontwerp

Het goed beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het voorontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een inspraakreactie zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven vervolgadviezen.

Advies nodig?

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met FarmConsult via telefoonnummer 0573 28 89 89, of met uw eigen bedrijfsadviseur van FarmConsult. Of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens