Waar ben je naar op zoek?

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid: definitieve GLB-aanvraag en bouwplan 2024

Advies van onze specialist Advies van onze specialist11-10-2023

Vanaf 15 oktober tot en met 30 november 2023 kunt u de definitieve aanvraag indienen voor de GLB- subsidies. Dit is alleen mogelijk als u zich in het voorjaar heeft aangemeld voor de GLB-subsidie in de Gecombineerde opgave.

Hoe dien ik mijn definitieve aanvraag GLB-subsidie in?

De definitieve aanvraag kunt u doen door uw Gecombineerde opgave in mijnrvo.nl te heropenen. Bij het onderdeel ‘Regelingen GLB-subsidies’ kunt u onder andere de volgende aanpassingen maken:

  • De aangemelde GLB-subsidie intrekken.
  • Eco-activiteiten verwijderen als het niet is gelukt om deze uit te voeren. Let op: indien een eco-activiteit op een deel van een perceel niet is gelukt, dient u eerst het perceel te splitsen.
  • De zaaidatum wijzigen van het verplichte vanggewas na mais en/of van het vanggewas na een ander bouwlandgewas dan mais (i.v.m. stikstofkorting).


Ook als er niets is veranderd ten opzichte van uw aanmelding in het voorjaar, moet u vóór 30 november a.s. een definitieve aanvraag doen door de Gecombineerde opgave opnieuw te verzenden.

GLB-bouwplan 2024

maisoogst

In de Gecombineerde opgave van 2024 kunt u ook al de GLB-subsidie voor 2024 aanvragen. Voor 2024 zijn er nieuwe eco-activiteiten beschikbaar, maar zijn er wel wijzigingen bij bestaande eco-activiteiten en zullen voor enkele thema’s meer punten nodig zijn. In combinatie met eventuele gewasrotatieverplichting en/of de rustgewasverplichting, zal het bouwplan voor 2024 ook weer een puzzel zijn.

Goed bouwplan voor 2024 nodig?

Wilt u komend jaar ook een financieel onderbouwd GLB-bouwplan met slimme keuzes voor eco-activiteiten? Schakel dan een specialist van FarmConsult in. Voor een vast bedrag stellen we een bedrijfsspecifiek advies op, dat we samen met u doorspreken en dat praktisch uitvoerbaar is. Neem per mail contact op met mestwetgeving@forfarmers.eu of bel naar 088 – 024 81 35.