Waar ben je naar op zoek?

Extra budget voor Lbv-regelingen

Sector Nieuws Sector Nieuws12-4-2024

Het budget voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en Lbv-plus is verhoogd met bijna € 1,45 miljard. Ook is de aanvraagperiode van de Lbv-plus verlengd tot en met 20 december 2024.

Afbeelding: Stadering

Wat betekent dit voor niet-piekbelasters?

Niet-piekbelasters vallen onder de Lbv-regeling. Aanmelding voor deze ‘gewone’ Lbv-regeling is niet meer mogelijk. Wel is er extra budget beschikbaar voor veehouders die zich reeds hadden aangemeld. Door het extra budget is er geen verdeling meer nodig tussen varkens-, pluimvee- of melkveehouderijen. Aanvragers krijgen uiterlijk 1 juni 2024 hun beslissing.

Wat betekent dit voor piekbelasters?

Val je onder de piekbelasters en overweeg je je alsnog aan te melden voor de Lbv-plus-regeling? Neem dan contact op met je adviseur van FarmConsult. Aanmelden kan nog tot 20 december 2024 en er is weer extra budget beschikbaar. Naast de aanpak piekbelasting komen er later dit jaar meer regelingen. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen, innoveren, extensiveren of omschakelen van je bedrijf. Doordat de Lbv-plus langer open blijft, zijn straks verschillende regelingen tegelijk beschikbaar. Zo kun je de alternatieven beter tegen elkaar afwegen.

Welke optie past bij jou?

Twijfel je welke regeling het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact op met de specialisten van FarmConsult. Zij kunnen je van goed advies voorzien en begeleiden je, indien wenselijk, bij de subsidieaanvraag. Bel met 0573 – 28 89 89 of mail naar farmconsult@forfarmers.eu.