Waar ben je naar op zoek?

Eerste Hulp voor tussenbalans mestboekhouding

Advies van onze specialist Advies van onze specialist26-10-2023

In januari moet u de jaarlijkse mestboekhouding aanleveren. Een goede voorbereiding start al in het najaar met het maken van een tussenbalans

Mest

Vanaf november is het mogelijk om een goede tussenbalans te maken, waardoor u inzicht krijgt in:

  • hoeveel dierrechten u nodig heeft;
  • de verwachte mestverwerkingsplicht (VVO);
  • de hoeveelheid nog af te voeren mest.

Plan uw mestafvoer op tijd

Met het geleidelijk wegvallen van de derogatie neemt de druk op de mestmarkt toe, dus is het slim om uw mestafvoer tijdig te plannen. De mestwetspecialisten van FarmConsult brengen met de tussenbalans voor u in beeld hoeveel mest er nog afgevoerd moet worden. Schakel dus een van onze mestwetspecialisten, als u hier wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Voorkom onnodige heffingen

In januari stellen wij, indien gewenst, uw mestboekhouding met uiterste zorgvuldigheid op en leveren deze compleet bij u en RVO aan. Daar heeft u geen omkijken naar. U ontvangt van ons een goed onderbouwd verslag, zodat u bij controle uw boekhouding overzichtelijk op orde heeft. Bij complexe situaties hebben we de kennis in huis om samen met u naar de beste oplossingen te zoeken. Zo voorkomt u onnodige heffingen.

Mestwetspecialisten inschakelen?

Heeft u hulp of advies nodig bij het maken van de tussenbalans of het indienen van de mestboekhouding in januari? Neem dan contact op met onze mestwetspecialisten via 088 – 024 81 35, mail naar mestwetgeving@forfarmers.eu of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens