Waar ben je naar op zoek?

Denk mee met Omgevingsvisie Meierijstad

29-1-2021

Gemeente Meierijstad werkt aan een Omgevingsvisie. Dit visiedocument geeft de koers van de gemeente richting 2030 aan. De Omgevingsvisie bevindt zich nu in een voorontwerpfase, waarin de gemeente in gesprek wil gaan met haar inwoners. Omdat de Omgevingsvisie grote gevolgen kan hebben voor uw veehouderij is het belangrijk dat u uw mogelijke bezwaren in deze fase kenbaar maakt.

Inspraakmogelijkheden

Op woensdag 20 januari jl. hield de gemeente een digitale inloopavond. Door het grote aantal deelnemers waren de mogelijkheden tot inspraak beperkt. Wij hebben onze vragen met betrekking tot de Omgevingsvisie reeds schriftelijk kenbaar gemaakt, omdat wij hebben geconstateerd dat de ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische ondernemers flink beperkt worden. Op 28 januari 2021 heeft de gemeente kenbaar gemaakt dat zij meer tijd neemt om te werken aan het vervolg van de Omgevingsvisie. Daarom wordt de totstandkoming van de Omgevingsvisie tijdelijk stilgelegd en gaat de gemeente eerst het gesprek met belanghebbenden aan.

Omgevingsvisie op hoofdlijnen

De gemeente heeft het grondgebied opgedeeld in diverse gebiedstypen, onder andere ‘Landelijk gebied, hoofdfunctie Natuur’, ‘Landelijk gebied, verweving van functies’ en ‘Landelijk gebied, agrarisch’. Elk gebiedstype kent zijn eigen randvoorwaarden. Het is echter onduidelijk wat de gemeente wil met de bestaande (intensieve) veehouderijen in de twee eerstgenoemde gebiedstypes en wat het effect is van de randvoorwaarden voor bestaande ondernemers en hun mogelijke ontwikkelingsplannen. Daarnaast is het onduidelijk op welke wijze en op basis van welke criteria de geurnormen zijn toegewezen aan de bepaalde gebiedstypen. Bekijk hier in welk gebiedstype uw bedrijf valt. Deze onduidelijkheden zijn enkel het ‘topje van de ijsberg’. Het is dus voor iedere veehouder van belang om de gevolgen van de Omgevingsvisie voor uw bedrijf te beoordelen en in gesprek te gaan met de gemeente Meierijstad.

Check de gevolgen voor uw bedrijf

Het is raadzaam om de gevolgen van dit Voorontwerp Omgevingsvisie voor uw bedrijf te beoordelen. Het beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden is maatwerk en kan lastig zijn. Onze specialisten ruimtelijke ordening hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat de Omgevingsvisie specifiek voor uw bedrijf betekent en of een inspraakreactie zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven adviezen.

FarmConsult helpt

Om het u gemakkelijk te maken kunt u een afspraak met ons maken. We nemen dan samen met u het ontwerp bestemmingsplan door, we checken uw bestaande vergunningen en we geven u een vervolgadvies. Na uw aanmelding voor een afspraak neemt een van onze specialisten contact met u op om u verder te informeren over onze werkwijze. Wij kunnen u zo op een efficiënte manier adviseren.

Interesse? 

Wilt u graag eerst meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met FarmConsult via telefoonnummer 0573 - 28 89 89. Of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens