Waar ben je naar op zoek?

Aanpassing bestemmingsplan gemeente Doetinchem

6-1-2021

Het bestemmingsplan voor het buitengebied van Doetinchem gaat veranderen. De gemeente regelt dit met een zogenaamde beheersverordening. Een ontwerp van deze beheersverordening ligt tot en met woensdag 27 januari 2021 ter inzage. In deze periode kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het plan digitaal bekijken. We zetten de belangrijkste punten hier voor u op een rij.

Wat is een beheersverordening?

Omdat de rechter op 19 januari 2020 een streep door het laatste bestemmingsplan voor het buitengebied heeft gezet, moet de gemeente met een nieuw plan komen. De snelste manier om dit te regelen, is via een beheersverordening. In de beheersverordening legt de gemeente de bestaande (legale) situatie vast. Het verschil met een bestemmingsplan is dat een beheersverordening geen (grootschalige) nieuwe ontwikkelingen toestaat.

Ons advies: controleer goed op onjuistheden 

Het is raadzaam om de gevolgen van de beheersverordening voor uw bedrijf te beoordelen. Is de bestaande situatie immers wel juist vastgelegd? Indien u onjuistheden of beperkingen signaleert, is het van belang een zienswijze in te dienen. Tegen een beheersverordening kunt u namelijk geen beroep indienen.

FarmConsult beoordeelt voor u het ontwerp 

Het goed beoordelen van de gevolgen en mogelijkheden van een bestemmingsplan is maatwerk. Onze specialisten ruimtelijke ordening en onze jurist hebben de benodigde expertise en kunnen voor u bekijken wat het ontwerp specifiek voor uw bedrijf betekent en of een zienswijze zinvol is. Aan de hand van onze bevindingen bepaalt u zelf hoe om te gaan met de gegeven vervolgadviezen.

Interesse? 

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met FarmConsult via telefoonnummer 0573 - 28 89 89, of met uw eigen bedrijfsadviseur van FarmConsult. Of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen we, afhankelijk van uw vraag, telefonisch of per e-mail contact met u op. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens