Waar ben je naar op zoek?

De KringloopWijzer-Analysetool

Afbeelding: kringloopwijzer vrijstaand

Een dik KringloopWijzerrapport met een hele hoop kengetallen waar je mogelijk deels op uitbetaald wordt: Hoe maak je snel inzichtelijk waar je goed in bent en waar nog onbenutte potentie ligt? ForFarmers heeft hiervoor de KringloopWijzer-Analysetool ontwikkeld. Een eenvoudig, kort overzicht waarin de mestwetspecialist en melkveespecialist de data uit de kringloopwijzer omzetten in een goede analyse met een helder plan van aanpak. Het doel? Een hoger bedrijfsrendement!

Specialist Mestwetgeving en Kringlooplandbouw Mark Dinkelman legt in onderstaande video uit hoe ook jij meer melkgeld uit jouw KringloopWijzer kunt halen.

Specialist Mark Dinkelman legt uit hoe je meer melkgeld uit jouw KringloopWijzer haalt

Wat doet de KringloopWijzer-Analysetool?

KringloopWijzer

Met de KringloopWijzer-Analysetool zetten we de belangrijkste kengetallen uit van de afgelopen drie jaar op een rij. Ook wordt het gemiddelde van deze drie jaren uitgezet tegen een voor jouw bedrijf representatieve referentie groep, gebaseerd op basis van grondsoort en intensiteit. In slechts zes pagina’s wordt de data uit de KringloopWijzer per thema weergegeven. Denk hierbij aan de bedrijfsgegevens, voeding en ruwvoerteelt, broeikasgassen, ammoniak en de mestboekhouding.

Méér inzicht en een plan van aanpak
Je bespreekt de KringloopWijzer-Analyse naderhand met de mestwetspecialist en de melkveespecialist. Je overlegt waar je al goed op scoort en bekijkt waar de meeste potentie voor verbetering ligt. De mestwetspecialist zorgt voor een goede analyse, de melkveespecialist zet dit samen met jou om in een plan van aanpak met duidelijke acties. Door doelgericht te werk te gaan haal je méér uit de KringloopWijzer en méér rendement uit je veestapel.

Melkveehouder Edward Kok deelt zijn ervaring

Afbeelding: Kringloopwijzer 5
Niek Visser en melkveehouder Edward Kok

“Je moet toch steeds beter je best doen om Planet Proof te blijven”, stelt melkveehouder Edward Kok. In de zoektocht naar duurzaamheid, worden melkveehouders voortdurend uitgedaagd om milieu- en diervriendelijker én efficiënter te produceren. Edward liet zijn bedrijf daarom doorlichten met de KringloopWijzer-Analysetool van ForFarmers FarmConsult om aan de juiste knoppen te draaien en een beter bedrijfsresultaat te behalen.

Het laaghangende fruit was al geplukt. “We waren al overgeschakeld naar soja met een lagere CO2-impact en besteedden veel aandacht aan de optimalisatie van ons grasland”, weet Kok nog te herinneren. “Toen Niek Visser, mede-eigenaar van ForFarmers dealerbedrijf Midland Voeders, als onze nieuwe voerleverancier ons erf opstapte, zijn we op zoek gegaan naar andere maatregelen om onze footprint verder omlaag te brengen en tegelijkertijd de resultaten op ons bedrijf te verbeteren.” In de stal liep het destijds niet zo soepel, vertelt Kok. “We hadden veel last van klauwproblemen en koeien die we als gevolg daarvan moesten afvoeren. Daarmee stond ook de melkproductie onder druk.” Met een team van specialisten van ForFarmers zijn één voor één verschillende aspecten op het bedrijf aangepakt.

Nu produceren ze meer melk met praktisch dezelfde CO2-impact. “Het blijft een kwestie van finetunen. Als melkveehouder moet je zelf het initiatief nemen om de juiste knoppen te vinden om aan te draaien. De KringloopWijzer-Analysetool is daar een goed hulpmiddel in.”  Lees hier verder >

Interesse in een KringloopWijzer-Analyse?

Neem contact op met je melkveespecialist, accountmanager, de regionale dealer of de Klantenservice Herkauwers. Zij helpen je graag verder!